Igrasia

Lucrari antiigrasie profesionale, garantate pana la 20 de ani, cu ULTRACURE si LECTROS

Ca sa putem elimina cu succes acest fenomen, trebuie mai intai sa intelegem originea si natura lui.

Ce este igrasia?

Igrasia poate fi definita ca avansarea pe verticala a apei in cadrul unei structuri permeabile de pereti. Apa urca prin porii (capilarele) zidariei.

De ce apare igrasia?

Factorii care duc la aparitia igrasiei au origini multiple: lipsa hidroizolatiei orizontale sau verticale (la cladiri cu subsol), in special la imobilele foarte  vechi, hidroizolatii defectuos proiectate si executate chiar si la constructii noi, cresterea nivelului panzei freatice in multe zone, inundatiile din ce in ce mai dese datorita schimbarilor climatice etc.

Cum se manifesta igrasia?

In prima faza se umfla zugraveala, cade tencuiala, apoi peretii umezi pierd din ce in ce mai mult din coeficientul de termoizolare ceea ce are drept consecinta cresterea consumului de energie pentru incalzire. In timp, datorita prezentei apei in ziduri, a ciclului inghet-dezghet si a cristalizarii sarurilor dizolvate de apa din sol, mortarul si caramida se macina, deteriorand astfel definitiv capacitatea portanta a zidurilor.

Metode antiigrasie. Avantaje-dezavantaje

Metodele antiigrasie in general sunt complicate si costisitoare. Cele mecanice (subfundare, taierea zidurilor, presarea de placi metalice in zidarii ) desi sunt eficiente daca sunt corect executate si se folosesc materiale de izolare calitative, au cateva dezavantaje importante:

  • sunt distructive ( distrug atat structura cat si instalatiile si finisajele interioare- placarile, tocurile tamplariei, etc )
  • se executa intr-un timp indelungat datorita complexitatii
  • sunt scumpe
  • degajeaza mult praf, moloz
  • nu se pot executa in zone cu risc seismic

Metodele chimice (injectare sub presiune, injectare gravitationala, batoane inghetate) au fost inventate tocmai in ideea de a proteja cladirile de distrugerile mecanice.  Aceste metode se bazeaza pe principiul cristalizarii anumitor lichide in structura zidului, dupa ce acestea au fost introduse sub presiune mare sau sub forma unor batoane inghetate in pereti.

Marele lor dezavantaj este ca acolo unde zidurile nu sunt omogene, au crapaturi sau caverne (cazul majoritatii zidariilor de la noi din tara), aceste lichide se scurg, dispar necontrolat. In felul acesta eficienta lor este mult redusa iar rezultatul de multe ori nu este nici pe departe multumitor.

Cu toate acestea pretul acestor sisteme este foarte mare !

Metode antiigrasie DryWallTeam

1. Crema antiigrasie ULTRACURE

Crema antiigrasie ULTRACURE se injecteaza manual, fara presiune in mortarul din primul rost orizontal al zidariei in gauri de 12 mm diametru, din 120 in 120 mm.

Calea principala a apelor ascensionale este mortarul insusi (un material cu cat este mai poros cu atat absoarbe mai multa apa). Odata injectat, acest material datorita componentei speciale difuzeaza atat in stratul de mortar cat si in caramizi, alcatuind un strat impermeabil orizontal in toata sectiune zidariei.

Datorita vascozitatii pasta antiigrasie nu dispare in crapaturile din zid. Aceasta metoda este rapida, curata, eficienta si SIGURA !

Garantia acordata pentru lucrarile antiigrasie efectuate de echipele DryWallTeam cu ULTRACURE este de 10 ani, crema injectata va ramane eficienta cel putin 20 de ani.

Ultracure este un produs al societatii Wykamol Group Ltd, lider in domeniu de peste 70 de ani in Marea Britanie.

2. Metoda ELECTROOSMOTICA Lectros

Sistemul induce curent electric foarte slab si absolut sigur pentru om in peretele aflat deasupra nivelului solului, printr-un numar de anozi din titaniu placati cu platina, introdusi intre caramizi. Efectul consta in schimbarea polilor si respingerea moleculelor de apa ascensionala spre partea de jos a peretelui, inapoi in pamant. Atat timp cat incarcarea electrica pozitiva este intretinuta, in perete, acesta va fi protejat si va ramane perfect uscat, fara igrasie.

Instalarea este rapida si precisa. O serie de gauri de mici dimensiuni sunt executate in zidarie deasupra nivelului solului. In ele se introduc anozii subtiri conectati intre ei cu un fir, care ulterior se mascheaza in rostul dintre caramizi. Astfel distrugerile in zidarie sunt excluse iar sistemul este invizibil.

Avantajele sistemului Lectros :

  • Protejeaza in permanenta impotriva igrasiei
  • Protejeaza idiferent de vechimea zidariei
  • Se instaleaza foarte usor, fara distrugeri in structura
  • Efect imediat
  • Sistem indestructibil ( se autovindeca )
  • Pentru linistea beneficiarilor se poate instala si cu sistem de monitorizare
  • Este ecologic, nu foloseste substante chimice
  • Mai ieftin fata de alte metode de combatere a igrasiei datorita instalarii foarte simple
  • Consum de energie foarte mic – comparabil cu consumul unei sonerii
  • Se poate lucre indiferent de temperature exterioara
  • Este economic, in special la pereti foarte grosi
  • Bine verificat in timp : peste 100.000 de sisteme instalate in peste 30 de ani de activitate in toata lumea

Garantie acordata: 30 de ani.

Puteti viziona pagina de web oficiala in limba engleza aici :

www.lectros.com

Refacere tencuieleiror afectate de umezeala cu mortar hidrofob-Adaosul Der Por

Tencuiala hidrofoba sau de asanare este o tencuiala care datorita structurii microporoase ajuta peretii  sa “respire”, accelerand astfel uscarea zidurilor umede, in asa fel incat suprafata vizibila ramane mereu calda si uscata. Refacerea tencuielilor afectate de igrasie se face numaicu mortar hidrofob. Exista doua cazuri distincte:

  • retencuirea fara refacerea hidroizolatiei orizontale
    – se aplica acolo unde apa este de origine capilara iar umiditatea relativa nu este mai mare de 50%. Peste aceasta valoare este obligatorie refacerea hidroizolatiei orizontale cu Ultracure. In acest caz, avand in vedere ca nu s-a inlaturat cauza igrasiei (nu s-a facut hidroizolarea orizontala), datorita sarurilor dizolvate de apele care urca ascensional in pereti, microporii din tencuiala hidrofoba se vor colmata in timp. Se impune folosirea unui inhibator de saruri pe zidul care urmeaza sa se tencuiasca (Wykamol Salt Neutralizer).
    Garantie lucrare: 5 ani
  • retencuirea dupa refacerea hidroizolatiei orizontale
    – solutie corecta din punct de vedere tehnic. Dupa refacerea hidroizolatiei orizontale cu Ultracure sau sistemul LECTROS, apa nu va mai urca prin capilarele zidurilor, insa zidurile deja umede se usuca intr-un timp indelungat in functie de multi factori: grosimea zidului, gradul de saturare, temperatura ambientala, umiditatea relativa din aer, etc. Avand in vedere ca 1 m3 de zidarie de caramida poate acumula pana la 500 l de apa, perioada de uscare poate dura luni sau ani de zile ! In acest caz daca tencuiala o realizam cu mortar obisnuit, aceasta nu va rezista mult timp si va fi dislocata de pe fatada datorita sarurilor angrenate de apa care iese din zidarie, saruri  care se vor cristaliza intre perete si mortar. Peste tencuiala hidrofoba este permisa numai folosirea finisajelor permeabile: gleturi minerale permeabile, vopseluri pe baza de silicati ( in interior ) sau siliconice ( in exterior ).
    Garantia acordata pentru lucrarile realizate cu hidroizolare orizontala Ultracure si tencuiala hidrofoba este de 10 ani.
Pasta antiigrasie Ultracure Stoparea igrasiei cu ULTRACURE Injectarea pastei antiigrasie Injectarea din exterior Ultracure 1 Ultracure 2 Ultracure 3 Montarea sistemului antiigrasie LECTROS Principiul de functionare LECTROS Fara solutii chimice Unitate digitala LECTROS Pregatirea zidului pentru tencuiala hidrofoba Der Por

© 2024 DWT International
Toate drepturile rezervate