Mucegaiul

Lucrari antimucegai profesionale, garantate 5 ani. Produsele KEFA

Ce este mucegaiul ?

Mucegaiul este o ciperca a carei spori sunt omniprezenti in aer. Pentru ca acesti spori sa se dezvolte,  este nevoie de cateva conditii, prima si cea mai importanta fiind umezeala.

De ce apare mucegaiul ?

Mucegaiul se dezvolta numai pe suprafetele umede !  Rezulta ca daca eliminam umezeala  (indiferent de natura ei – igrasie, infiltratii sau condens )  dintr-o structura sau de pe un perete, vom scapa GARANTAT de mucegai.

Condensul apare datorita activitatii zilnice intr-un spatiu interior ( respiratia umana, gatitul, uscarea rufelor, etc ) in momentul in care posibilitatea de aerisire se reduce mult ( in special in timpul iernii ). Cand umiditatea relativa a aerului atinge un anumit prag, se va atinge punctul de roua si vaporii de aer se vor depune pe suprafetele reci.

Ferestrele de tip termopan si peretii neizolati – puntile termice – cresc intr-un mod dramatic sansele depunerii condensului pe suprafetele reci, deci aparitia umezelii si implicit a mucegaiului pe pereti.

De ce trebuie eliminat mucegaiul ?

Mucegaiul este un dusman inversunat al sanatatii noastre, el duce la aparitia astmului bronsic si a diferitelor alergii la cei care locuiesc sau lucreaza intr-un mediu infectat.

Mucegaiul este unul dintre alergenii cei mai periculosi.

Daca un bebelus are un teren atopic (adica exista in familie persoane care sufera de alergii, ceea ce multiplica riscul ca si el sa fie alergic) si este expus in primii ani la mucegai, va dezolva multiple alergii de-a lungul intregii vieti, spun specialistii.

Cercetarile arata ca bebelusii care traiesc in case in care exista mucegai sunt expusi unui risc de doua ori mai mare de a dezvolta astm, chiar daca nimeni in familie nu sufera de aceasta boala.

Astmul si mucegaiul sunt o combinatie extreme de periculoasa - copiii care au astm avand reactii la mucegai mult mai severe decat in cazul altor alergeni.

Asadar, nu este de glumit cu mucegaiul !

Metode de combatere a mucegaiului

Eficienta lucrarilor antimucegai consta in primul rand in diagnosticarea corecta a sursei de umezeala ( igrasie, infiltratii, condens – poate toate trei simultan ) care urmeaza sa fie eradicata. Despre igrasie si infiltratii gasiti descrieri la capitolele respective, mai departe vom trata combatrerea condensului.

Solutiile chimice : trateaza efectul, nu inlatura cauza ! Din aceast motiv, in scurt timp ( dupa cateva saptamani sau luni ), mucegaiul se va dezvolta si mai agresiv devenind imun la substanta folosita, nemaivorbind de faptul ca majoritatea acestor substante SUNT TOXICE !

Termoizolarea pe interior cu polistiren : este un non-sens tehnic. Termoizolarea unei cladiri trebuie facuta NUMAI din EXTERIOR. Lipind polistirenul in interior nu se face altceva decat se mascheaza o perioada scurta de timp habitatul perfect pentru mucegai dintre polistiren si fata interioara a peretelui exterior. Peretele insa ramane rece, iar in momentul in care mirosul devine insuportabil, polistirenul se indeparteaza si se reia totul de la capat.

Placarea cu gipscarton : in principiu apar aceleasi probleme ca la placarea interioara cu polistiren.

Termoizolatia pe exterior : este o solutie corecta, dar NU REZOLVA PROBLEMA CONDENSULUI. Diferenta de temperatura dintre fata interioara a zidului si temperatura aerului interior se reduce de la cca 10 grade C la 2-3 grade. Astfel spus, dispar puntile termice importante, adica in momentul in care umiditatea relative creste peste anumite valori, cand aerul nu mai poate retine aburii, acestia se vor depune pe mai multe suprafte mai mici  reci, nu numai la colturile incaperilor cu pereti exteriori unde puntile termice sunt cele mai pregnante.

Puteti calcula punctul de roua din locuinta dvs. aici :

http://www.kefasystem.com/en/service/taupunktrechner.html

SE POATE CONTROLA TOTUSI CONDENSUL ? DA, iata cum :

KefaRid… si mucegaiul dispare!

Fara apa nu exista viata. Functionarea KefaRid este simpla si ingenioasa. Functia de baza a KefaRid-ului este de a elimina apa. Astfel KefaRid este eficient contra multor organisme: mucegaiul, algele, muschii, lichenii – fara apa nu pot exista. KefaRid este un material cu micro-pori care creaza o suprafata gigantica, in care apa din condens se imprastie si se evapora rapid fara a necesita energie. Deci este un proces fizic, nu substantele chimice asigura suprafata curatata de mucegai.

Filozofia KEFA : “ Noi lucram cu natura, nu impotriva ei !”

Microporii – secretul succesului

Structura unica de micro-pori a Bio Rid-ului este creata, cand materialul este aplicat. Grosimea stratului trebuie sa fie cel putin de 600 g/m2, pentru a fi eficient. In decursul perioadei de condensare, apa din condens este mentinuta in micro-pori, astfel suprafata ramane uscata, nepermitand sporilor sa inceapa procesul de germinare. Cand temperatura suprafetei creste deasupra punctului de roua, apa condensata se evapora rapid in atmosfera, astfel Bio Rid este practic intotdeauna uscat. Bio Rid este alcatuit din milioane de micro-pori de marimile 0.1 - 100 microni. Un strat din matricea Bio Rid de 1 mm, face suprafata relativa de 20. 000 de ori mai mare decat suprafata bi-dimensionala. Aceasta marire a suprafetei accelereaza evaporarea apei astfel procesul dureaza de 2-3 ori mai putin fata de suprafetele plate.

KefaRid ramane curat

Datorita structurii micro-poroase, KefaRid este un bun izolator termic. Temperatura suprafetei este constant mai inalta decat cea a substratului. O suprafata calda si uscata nu atrage praf, mizerie si alte materiale organice astfel, a doua necesitate pentru crestera mucegaiului – nutritia - este redusa.

Sistemul KefaRid este ecologic si functioneaza VESNIC !

KefaTherm

Lucrand impreuna cu natura, nu contra ei!

Condensarea apare odata ce aerul intra in contact cu o suprafata rece. Pagubele cauzate de apa care picura din acoperisuri, tevi si alte suprafate reci au un cost semnificativ in fiecare an. Modul traditional de a controla mucegaiul este de a izola suprafata, incercand blocarea umezelii in exterior, cu o bariera de vapori. Adeseori acest mod de a lupta contra naturii este mai mult sau mai putin eficient : fisurile microscopice sunt indeajuns de mari pentru ca apa sa penetreze bariera care, dupa un timp, va fi umeda din nou.

KefaTherm: simplu si ingenios

KefaTherm este alcatuit dintr-o matrice unica de micro-pori, care este capabila sa retina apa pe parcursul ciclului de condens si sa o impinga inapoi in atmosfera o data ce temperatura este deasupra punctului de roua. KefaTherm contine milioane de micro-pori de marimile 0.1 – 100 microni. Un strat de 1 mm din matricea de micro-poroasa KefaTherm, este capabil sa creasca suprafata relativa de 20000 de ori fata de suprafata bidimensionala. Ejectia apei se intampla de 2-3 ori mai repede si mai eficient fata de suprafatele netratate. KefaTherm devine uscat si gata pentru urmatorul ciclu de condens si va functiona vesnic. Un strat de 1mm de KefaTherm absoarbe si mentine pana la 535 de ml de apa pe metru patrat.

Proprietatile KefaTherm pe scurt:

  • Izoleaza termic
  • Absoarbe apa condensata
  • Imprastie apa uniform in structura de micro-pori
  • Transporta apa la suprafata
  • Rupe tensiunea pe suprafata apei
  • Accelereaza evaporarea pe orice suprafata neizolata, unde condesul poate sa apara

Se foloseste :

  • ca inlocuitor pentru izolatiile traditionale
  • sub izolatie pentru a reduce sansa de umezire a izolatiei si pagubele create de coroziune
  • oriunde aveti o problema cu condensul

Pentru mai multe informatii si fise tehnice vizitati site-ul oficial KEFA la :

www.kefasystem.com

Colt de camera mucegait Se pulverizeaza BioWash pe mucegai Se sterge mucegaiul Se aplica amorsa BioSeal Acelasi colt tratat cu KefaRid dupa 5 ani Tratament antimucegai cu KefaRid Migrarea umezelii Suprafata tratata cu KefaRid nu condenseaza Hala de productie tratata cu KefaRid
SEO Romania Site-uri de Servicii Catalog web
 
antiigrasie, antimucegai  | 2010
powered by EMERiGOS
web design oradea